aug 13, 2021

’Massavaccinatie splijt de samenleving’

aug 13, 2021

Op 11 augustus verscheen in de Telegraaf een opiniestuk van Statenlid en ondernemer Johan Almekinders waarin hij zijn bezorgdheid uit over de groeiende tweedeling tussen mensen die zich laten vaccineren en mensen die ervoor kiezen dat niet te doen. We delen de samenvatting van het artikel graag.

Het hele artikel kun je hier lezen.

Een dansschoolhouder in Utrecht wil uitsluitend volledig gevaccineerden toelaten op zijn vloer. Johan Almekinders vindt dat beangstigend; hij vreest dat vaccinatiedwang oprukt en er zo een maatschappelijke tweedeling ontstaat: „Dit zorgt voor een zeer giftig klimaat.”

„Het coronabeleid richt zich op het tegengaan van verspreiding van het virus en het voorkomen van overbelasting van de zorg. Een onbedoeld gevolg van de maatregelen is een tweedeling tussen mensen die zich laten vaccineren en mensen die ervoor kiezen dat niet te doen. Door het beleid van de overheid en de volgzame berichtgeving in de media meent een groot deel van de bevolking oprecht dat mensen die niet zijn gevaccineerd een gevaar voor de samenleving vormen:  Zij moeten de consequenties van hun egoïstische keuze dus maar voelen. De geesten worden rijp gemaakt om mensen die zich niet laten vaccineren als tweederangsburgers te behandelen. Politici en journalisten lijken makkelijk mee te gaan met het inperken van grondrechten. In snel tempo ontstaat een verontrustende tweedeling in de samenleving, zonder dat er sprake is van een goede onderbouwing van de noodzaak hiertoe.”

“Er lijkt slechts één keuze aanvaardbaar te zijn; vaccineren. Hugo de Jonge zet nog altijd daarop in, ook bij jongeren. De demissionair minister van Volksgezondheid heeft ’geen begrip, nul begrip’ voor mensen die zich niet willen laten vaccineren. Maar in tegenstelling tot de bekende kinderziektes als mazelen en polio is dit virus niet weg te prikken, ook niet met een beleid dat massale vaccinatie probeert te bereiken. En over de langetermijneffecten van het vaccin kunnen de fabrikanten geen zinnig woord zeggen.”

“Natuurlijke immuniteit lijkt bijzonder goed te werken tegen zowel de ziektelast als tegen de overdracht van het virus. Begrijpelijk dus dat de Wereldgezondheidsorganisatie WHO er voorstander van is om voorlopig enkel de risicogroepen te vaccineren. Voor mensen die niet tot de kwetsbare risicogroepen behoren, zoals jongeren, is natuurlijke immuniteit een uitstekende optie. Waarom met prikbussen langs de scholen rijden om kinderen die geen significant risico lopen bij besmetting te vaccineren met een experimenteel vaccin dat overdracht van het virus niet kan voorkomen? De Engelse en Duitse Gezondheidsraden raden daarom ook resoluut af om kinderen en jongeren te laten vaccineren.”

“Een combinatie van vaccins en natuurlijke immuniteit biedt op termijn een duurzame oplossing. Zet mensen die zich niet laten vaccineren niet langer weg als ongeïnformeerde egoïstische complotdenkers die als tweederangsburgers mogen worden behandeld. Voorkom dat het blind najagen van massavaccinatie de samenleving splijt.”

Bron: https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1718542585/massavaccinatie-splijt-de-samenleving

Het Artsen Collectief sluit zich hierbij aan en vindt dat een vaccinatiepaspoort leidt tot medische apartheid, een vorm van uitsluiting van gezonde mensen die niet past in onze samenleving. Gezondheidsdiscriminatie moet te allen tijde voorkomen worden!

Wanneer je niet behoort tot de risicogroep en toch overweegt je te laten vaccineren om de kans op een ernstige Covid-19-infectie te verkleinen, dan is het belangrijk:

  • te weten hoeveel bescherming de vaccins je geven;
  • te weten wat jouw individuele kans is om een ernstige Covid-19-infectie op te lopen;
  • en dit af te zetten tegen de (nog onbekende) kans op schade die de vaccins je zouden kunnen geven.

Wij schreven erover in ‘Coronavaccins bescherming en risico’s’

 

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.