jul 5, 2021

Kinderen spelen geen belangrijke rol in transmissie SARS-CoV-2

jul 5, 2021

Er zijn geen aanwijzingen dat kinderen een belangrijke rol spelen in de transmissie van SARS-CoV-2. Kinderen kunnen wel degelijk geïnfecteerd raken, maar transmissie vindt vooral plaats tussen volwassen leeftijdsgenoten en van volwassen gezinsleden naar kinderen. Transmissie onder kinderen onderling of van kinderen naar volwassenen, zoals bij influenza bekend is, lijkt minder vaak voor te komen.

Het is de conclusie verkregen uit al eerdere registratiegegevens van de GGD en een zogeheten ‘prospectief observationeel’ onderzoek in gezinnen met kinderen. Zie de publicatie in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) van 3 juni 2020.

Op 13 mei jl. publiceerde het het vooraanstaande medische vaktijdschrift British Medical Journal ook een artikel hierover waaruit blijkt dat gezonde kinderen nauwelijks aandeel hebben in de verspreiding van het coronavirus. Een citaat uit het tijdschrift: “Kinderen lijken minder dan volwassenen vatbaar voor zowel besmetting als overdracht van Sars-CoV-2”. Zie publicatie in het British Medical Journal van 13 mei 2021.

Kinderen vaccineren is onzinnig en onverantwoord

Gezien deze conclusie benadrukt het Artsen Collectief nogmaals dat het onzinnig en onverantwoord is om gezonde kinderen van 12 t/m 17 jaar (of nog jonger) te vaccineren om daarmee ouderen te beschermen.
Gezonde kinderen/tieners worden niet tot zelden ziek van het coronavirus. Ze steken daarom anderen ook nauwelijks aan met het virus, zoals het onderzoek ook uitwijst. Daarbij zijn de directe voordelen van coronavaccinatie voor gezonde tieners zeer beperkt, maar er zijn wel nadelen.

Brochure over vaccineren van kinderen

Neem geen overhaast besluit met je kind. Neem niet zomaar een gok met hun gezondheid. Het is hun lijf, en daar moeten ze nog tientallen jaar mee verder. Lees de brochure met onafhankelijke info voor ouders en tieners.

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.