Dertien discussiepunten waarover we het open gesprek willen voortzetten
Afgelopen augustus plaatste Zorgvisie een artikel over het Artsen Covid Collectief en een aantal van haar standpunten. Een wezenlijke stap die een handreiking biedt voor een open gesprek. Hierop hebben wij de tijd genomen om een gedegen, inhoudelijk onderbouwde repliek te maken. De repliek hebben we begin deze week verstuurd naar de auteurs van het Zorgvisie-artikel, de redactie van onder meer Zorgvisie en NRC en naar een aantal specifieke verenigingen zoals de KNMG, KAMG, Federatie Medisch Specialisten, NL internistenvereniging, NVOG, NL Vereniging voor Kinderartsen en de Nederlandse Vereniging Cardiologie, als ook het RIVM en het OMT.
Het originele artikel uit Zorgvisie bestond uit 35 punten. Deze punten brachten wij samen in dertien discussiepunten. Per punt biedt dit een kans om samen het beleid te optimaliseren, met respect voor elkaars mening en visie. Daarvoor is een open dialoog onmisbaar.
Download hier de hele repliek ‘Een open gesprek over de inhoud’.
- Gezonde mensen maken elkaar niet ziek
- PCR-testen
- Mondneusmaskers
- Vroegbehandeling
- Infection Fatality Rate
- Immuniteit
- Informed consent
- mRNA-vaccins
- Vaccinatie en effectiviteit
- Vaccinatie en veiligheid
- Vaccinatie en kinderen
- Myocarditis bij jongeren
- Vaccinatie en zwangeren
Dertien discussiepunten ten aanzien van corona, het coronabeleid en vaccinatie.
Deze discussiepunten bieden kans om samen het beleid te optimaliseren, met respect voor elkaars mening en visie. Daarvoor is een open dialoog op een respectvolle manier onmisbaar. Wij zullen hiervoor open blijven staan en nodigen ieder ander uit om mee te doen.
Deze discussie dient vooral binnen de wetenschappelijke verenigingen plaats te vinden en mag, in een maatschappelijk belangrijke tijd als de huidige, ook zichtbaar zijn voor het algemene publiek.
We willen benadrukken dat ons Collectief en onze publieke uitingen steeds voortkomen vanuit onze diepe bezorgdheid over de volksgezondheid. Er wacht ons geen financieel of maatschappelijk gewin. Sterker nog, de (zelf)censuur die op dit moment onder medici en wetenschappers plaatsvindt, is zorgelijk. Wij hopen dan ook dat de vrije en respectvolle dialoog tot stand gaat komen.