jan 7, 2022

PowNed: over jongeren, boosteren en kans voor Ernst Kuipers uit crisis te komen

jan 7, 2022

‘Laat jij je wel of niet boosteren en neem je die derde prik?’ Met die vraag peilde Reinout Zorge (PowNed) 6 januari jl. op straat de mening van jongeren. Die is divers. Van ‘ik doe het om weer lekker vrij te zijn’, ‘ik wil op vakantie’ of ‘op een gegeven moment mag je niets meer mag als je niet gevaccineerd bent’ tot redenen die wat ons betreft meer vanuit gezondheid zijn beredeneerd, zoals ‘Ik heb al corona gehad en heb dus antistoffen’ of een stellig ‘nee, die prik komt er bij mij niet in, al krijg ik geld toe’.

https://www.powned.tv/artikel/jeugd-wil-niet-meer-spuiten-ook-niet-voor-50

Andere exitstrategie

De boostercampagne is volgens Reinout Zorge op stoom. Hij vroeg ‘onze’ huisarts Felix van der Wissel of dit betekent dat we aan het einde van de pandemie zitten. “Als het aan Hugo de Jonge ligt wel”, aldus de huisarts. “De exitstrategie van Hugo de Jonge is ‘boosteren, boosteren, boosteren’. We hebben nu te maken met een omikron variant, die is anders dan de delta. En nu blijkt dat die booster toch niet zo goed werkt tegen de Omikron. Je moet je afvragen, moeten we niet op een andere manier uit deze pandemie komen.”

Nu Ernst Kuipers aantreedt als nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is dat volgens Van der Wissel het momentum om voor een andere, betere exitstrategie te kiezen. “Kuipers heeft kunnen zien wat wel werkt en niet werkt. Hij is arts en ik denk dat hij toch de mogelijkheid heeft om er verandering in te brengen. Dit is nu wel het moment om die verandering te pakken en een andere exitstrategie te bedenken. Dat zou kunnen zijn door natuurlijk immuniteit, zoals in Engeland, Denemarken en ook in Zweden nu aan de hand is.”

Goede oplossingsrichtingen

Het Artsen Collectief vindt dat vaccinatie (en ‘boosteren’) niet dé oplossing is, zeker niet voor gezonde mensen, jongeren, kinderen waarvan het overgrote deel geen tot weinig ziektelast ervaart. Zoals huisarts Van der Wissel stelt, biedt natuurlijke immuniteit bijvoorbeeld een betere bescherming dan coronavaccins. Bovendien zijn er allerlei andere goede oplossingsrichtingen om uit deze ‘coronacrisis’ te komen waar de overheid tot nu toe geen of zeer weinig aandacht aan geeft. Wij onderschrijven de wens van Van der Wissel dat de nieuwe minister van VWS oog heeft voor andere oplossingsrichtingen. We gaan hierover graag van ‘arts tot arts’ met Kuipers in gesprek.

Meer weten over ons statement over vaccinatie? Kijk bij onze Onderbouwing/Vaccinatie

https://www.powned.tv/artikel/jeugd-wil-niet-meer-spuiten-ook-niet-voor-50

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.