sep 23, 2022

Prof. dr. Theo Schetters: analyse van oversterfte is reden tot zorg over veiligheid mRNA-vaccins

sep 23, 2022

Tijdens de coronavaccinatie-boostercampagne vanaf eind februari 2022 is een opvallende samenloop te zien van het aantal gezette boosterprikken met geregistreerde oversterfte in Nederland. Dat blijkt uit de onderstaande grafiek die prof. dr. Theo Schetters, expert op het gebied van immunologie en vaccinontwikkeling, presenteerde tijdens  International Science Summit (6-7 augustus 2022 in Schiphol-Rijk).

De grijze lijn geeft het aantal gezette boosterprikken aan, de oranje lijn de oversterfte. De blauwe lijn in de grafiek (corona-geassocieerde sterfte) laat zien dat die oversterfte niet wordt veroorzaakt door corona.

Figuur 1. Oversterfte (oranje), coronagerelateerde sterfte (blauw) en aantal vaccinaties per week (grijs) in Nederland van januari (week 1) tot juli (week 28) 2022.

Schetters benadrukt dat dit samenvallen van oversterfte en aantal vaccinaties per week geen oorzakelijk verband impliceert, maar dat dit wel tot de mogelijkheden behoort. Hij baseert zich in zijn analyses volledig op publieke data, en zijn analyses kunnen daarom door iedereen worden gecontroleerd. De volgende bronnen zijn door hem gebruikt:

  • Wekelijkse sterftecijfers zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
  • De meerjarige, verwachte sterfte per week, ook volgens het CBS.
  • Wekelijkste coronagerelateerde sterfte en aantal vaccinaties zoals gepubliceerd door het RIVM

Zijn conclusie is dat, zeker gezien het feit dat er nu geen sprake meer is van een coronapandemie, er geen reden tot vaccinatie is. Zijn advies is daarom om niet meer te vaccineren en te zorgen dat er meer duidelijkheid komt over de oversterfte en de mogelijke rol van vaccinatie daarbij.

De volledige presentatie is hier te zien: https://cafeweltschmerz.nl/videos/theo-schetters-en-karel-beckman-science-summit-uncensored-2022/

Eerder gaven wij ook aan dat meer onderzoek naar oversterfte noodzakelijk is; Het thema oversterfte verdient aandacht, want het is noodzakelijk en vanzelfsprekend dat naar de hoge oversterfte die niet direct verklaard kan worden door corona-infecties onderzoek wordt gedaan. Maar doordat in dit dossier de privacyregels streng worden aangehouden, kan het onderzoek naar de huidige oversterfte niet goed plaatsvinden. Het Artsen Collectief vindt deze striktheid opmerkelijk, zeker nu dit het verbeteren van de zorg en uitvoer van wetenschappelijk onderzoek in de weg lijkt te staan. Zie ook: https://artsencollectief.nl/onderzoek-oversterfte-noodzakelijk/

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.