okt 12, 2023

Professor Angus Dalgleish waarschuwt opnieuw voor kanker na mRNA-vaccinatie

okt 12, 2023

Dr. Angus Dalgleish is professor aan het St George’s University Hospital in Londen,  fellow van het Royal College of doctors in Groot-Brittannië en Australië,  fellow van het Royal College of Pathologists and Medical Sciences, MD, PhD met 563 publicaties met meer dan 25.000 citaten en werkzaam als consulent-oncoloog. Zijn interview met Dr. John Campbell op YouTube werd binnen drie dagen 422.000 keer bekeken.


prof. Angus Dalgleish tijdens zijn interview met Dr. John Campbell.

Explosieve kanker

In het interview rapporteert hij dat bij een aantal van zijn melanomapatiënten deze kanker plotseling uit remissie kwamen en weer actief werd. Uit zijn twintigjarige ervaring met melanomapatiënten wist hij dat dit soort plotselinge weer opkomende kankers na jarenlange remissie vaak met een onderdrukking van het aangeboren (“innate”) immuunsysteem samenvielen. Hij legt daarom het verband met mRNA-coronavaccinaties, die ook tijdelijk het aangeboren immuunsysteem zouden kunnen onderdrukken. Collega’s rapporteren een toename van het aantal explosieve colonkankergevallen bij jongeren, wat normaliter zeer zeldzaam is.

In een eerder opinieartikel beschrijft hij zijn zorgen omtrent mRNA-vaccinaties en kanker.

Eind vorig jaar meldde ik dat ik melanoompatiënten zag die al jaren stabiel waren, en terugvielen na hun eerste booster (hun derde injectie). Er werd mij verteld dat het puur toeval was en dat ik erover moest zwijgen, maar dat werd onmogelijk. Het aantal van mijn getroffen patiënten is sindsdien gestegen. Ik heb afgelopen week bij mijn patiënten nog twee gevallen van terugval van kanker gezien na de boostervaccinatie.

Andere oncologen van over de hele wereld hebben contact met mij opgenomen, ook uit Australië en de VS. De consensus is dat de stijging niet langer beperkt blijft tot  melanoom, maar dat er na boosterinjecties een verhoogde incidentie van lymfomen, leukemieën en nierkankers wordt waargenomen. Bovendien melden mijn collega’s op het gebied van colorectale kanker een epidemie van kankersoorten (die zich presenteren met meerdere metastatische verspreiding in de lever en elders). Al deze vormen van kanker komen (op enkele uitzonderingen na) bij patiënten voor die soms gedwongen zijn een Covid-booster te krijgen, of ze dat nu wilden of niet, zodat ze konden reizen.

Uiteraard vraagt prof. Dalgleish zich af waarom zich deze kankers voordoen.

Dus waarom komen deze kankers voor? T-celonderdrukking was mijn eerste waarschijnlijke verklaring, gezien het feit dat immunotherapie zo effectief is bij deze vormen van kanker. We moeten nu echter ook rekening houden met de integratie van DNA-plasmiden en SV40 bij het bevorderen van de ontwikkeling van kanker, een kenmerk dat nog zorgwekkender wordt door berichten dat mRNA-spike-eiwit p53 en andere kanker onderdrukkende genproducten bindt. Het is heel duidelijk en heel beangstigend dat deze vaccins verschillende elementen bevatten die ‘a perfect storm’ – een complete ramp in de ontwikkeling van kanker kunnen veroorzaken. En dat bij die patiënten die het geluk hebben gehad om geen hartaanvallen, bloedstolsels, beroertes, auto-immuunziekten en andere veel voorkomende bijwerkingen van de Covid-vaccins te hebben gekregen.

Wat dan wel?

Om zowel kanker als infecties te bestrijden pleit Professor Dalgleish voor leefstijlkeuzes die het aangeboren immuunsysteem ondersteunen. Ten eerste door vitamine D3-suppletie. Vitamine D3 is essentieel voor het goed werken van het aangeboren immuunsysteem, en lage vitamine D3-niveaus correleren sterk met risico van overlijden door Covid.  Ten tweede beveelt hij natuurlijke ontstekingsremmers aan, zoals kurkuma (geelwortel ofwel koenjit). Daarnaast is een ontstekingsneutraal dieet belangrijk: onbewerkt voedsel, laag in suikers. Chronische achtergrondontsteking draagt bij aan de remming van het aangeboren immuunsysteem, vandaar dat een gezonde, ontstekingsneutrale leefstijl helpt tegen zowel kanker als tegen infectieziekten.

Een brede stimulering van het aangeboren immuunsysteem kan verder worden verkregen door een mycobacterium immune adjuvant, dat zowel oraal als intraveneus kan worden toegediend (1, 2).

Het Artsen Collectief is het eens met de bezorgdheid van prof. Dalgleish en vindt het adviseren van boostervaccins, zoals nu het geval is onverantwoord vanwege dit soort onbedoelde en onverwachte effecten, onbekendheid op langere termijn, de bekende ernstige bijwerkingen, de lage effectiviteit en de onverklaarde oversterfte.

Referenties

  1. Cardillo F, Bonfim M, da Silva Vasconcelos Sousa P, Mengel J, Ribeiro Castello-Branco LR, Pinho RT. Bacillus Calmette–Guérin Immunotherapy for Cancer. Vaccines. 2021; 9(5):439. https://doi.org/10.3390/vaccines9050439
  2. Bekkering S, Domínguez-Andrés J, Joosten LAB, Riksen NP, Netea MG. Trained Immunity: Reprogramming Innate Immunity in Health and Disease. Annu Rev Immunol. 2021 Apr 26;39:667-693. doi: 10.1146/annurev-immunol-102119-073855. Epub 2021 Feb 26. PMID: 33637018.
Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.