jun 10, 2021

Rapport Lareb bijwerkingencentrum vaccinatie

jun 10, 2021

Er is een rapport uitgekomen van het Bijwerkingencentrum Lareb over de 94 gemelde overlijdens na vaccinatie in de eerste acht weken van de campagne in januari en februari. Nu is een overlijden na vaccinatie niet automatisch veroorzaakt door de vaccinatie, maar aangezien we nog zo weinig weten over de nadelen van de vaccinaties dient zeer secuur met dit soort informatie omgegaan te worden. Tot april werden 351 overlijdens gemeld na vaccinatie waarvan 26 onder de leeftijd van 65 jaar.

Bron: Signals_2021_cases_fatal_outcomes_covid_vaccine.pdf (lareb.nl)

Na vaccinatie krijg je mogelijk klachten die lijken op griep, zoals verhoging, koorts, spierpijn of hoofdpijn. Als je je zorgen maakt, kun je contact opnemen met de huisarts. Een lijst met meest voorkomende bijwerkingen vind je hier. Het is belangrijk dat wanneer je ernstige bijwerkingen ervaart je dit ook meldt bij de huisarts. Een huisarts geeft deze meldingen door aan Lareb.

Naast bijwerkingen melden aan je huisarts en aan Lareb kun je deze ook melden bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie via www.bpoc2020.nl.

Het Artsen Collectief is voor het vaccineren van risicogroepen met een bewezen werkzaam en veilig vaccin. De huidige overheidsstrategie om de gehele bevolking te vaccineren ondersteunen wij niet. Wij vinden dit onnodig en zelfs onverantwoord. Meer over het standpunt van het Artsen Collectief omtrent vaccinatie >

Meer weten over bijwerkingen en causale relaties? 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.