jun 10, 2023

Vaccinatie gerelateerde myocarditis treft 1 op de 20.000 jongens tussen de 12 en17 jaar

jun 10, 2023

Een nieuwe Koreaanse studie laat zien dat myocarditis voorkomt bij één op de 20.000 jongeren tussen de 12 en 17 jaar na toediening van een mRNA-vaccin. Eén op de vijf met een ernstig beloop.

De Covid-19 mRNA-vaccins zouden nooit hebben mogen toegediend aan gezonde jongeren. Het Artsen Collectief waarschuwt al lang hiervoor. De aanwijzingen voor ernstige -dodelijke- bijwerkingen worden steeds duidelijker. Hoe lang negeert de Gezondheidsraad dit nog?

Dodelijke gevallen van myocarditis werden tot nu toe alleen gemeld in kleinere studies met maximaal 100 gevallen. Het was een kwestie van tijd voordat er gegevens van betere kwaliteit naar voren zouden komen over de talloze complicaties na Covid-19 vaccinatie. Een analyse van de Koreaanse nationale database toont aan, dat deze eerdere studies slechts het topje van de ijsberg lieten zien.

Myocarditis na mRNA-vaccin: bijna twintig procent ernstig

In een peer-reviewed artikel in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift European Heart Journal, rapporteren Cho en collega’s  (1) 480 gevallen gevallen van myocarditis, van 26 februari tot 31 december 2021.

Van de 480 patiënten hadden er 95 ernstige myocarditis die werd veroorzaakt door het Covid-19-vaccin (19,8%). Verder waren er 85 IC-opnames (17,7%), 36 fulminante myocarditis (7,5%), 21 ECMO-therapieën (4,4%), 21 sterfgevallen (4,4%) en 1 harttransplantatie (0,2%). De overlevingscurves toonden hogere risico’s voor Moderna in vergelijking met de andere vaccins.

In een eerdere prospectieve studie was het percentage hartschade onder jongens en jonge mannen na een mRNA-injectie 3,5%, vaak met een lange nasleep.

Eén geval van hartschade is al teveel

Precies een jaar geleden werd al geconstateerd, dat in elk geval bij jongens en jonge mannen hartschade vaker werd veroorzaakt door vaccinatie dan door infectie.

Dr. Peter McCullough getuigde in de Amerikaanse Senaat in 2022 dat “één geval te veel” was en zijn ergste vrees is bewaarheid. Wereldwijd moeten er tienduizenden, zo niet honderdduizenden gevallen van myocarditis onder voorheen gezonde jongeren zijn. De meesten zijn misschien niet onder klinische aandacht gekomen.

Plotselinge hartdood na mRNA-vaccinatie in jonge leeftijdsgroep

De auteurs Cho et al schrijven:

Plotselinge hartdood (Sudden Cardiac Death ofwel SCD) was de meest ernstige en zorgwekkende bijwerking van Covid-19 vaccinatie in onze studie. In acht gevallen van SCD werd vaccingerelateerde myocarditis (Vaccine Related Myocarditis ofwel VRM) niet vermoed als klinische diagnose of doodsoorzaak voordat autopsie werd uitgevoerd.

Alle gevallen van SCD die werden toegeschreven aan Covid-19 VRM waren jonger dan 45 jaar. Vaccingerelateerde myocarditis was de enige mogelijke doodsoorzaak.

De in dit onderzoek aangetoonde plotselinge hartdood (SCD) die wordt toegeschreven aan Covid-19 VRM rechtvaardigt zorgvuldig onderzoek , alsmede  de waarschuwing dat SCD een mogelijk fatale complicatie van Covid-19-mRNA vaccinatie is, vooral bij personen jonger dan 45 jaar.

Het Artsen Collectief pleit ervoor om te stoppen met de huidige mRNA-(herhaal)vaccins vanwege de lage effectiviteit, kans op ernstige bijwerkingen, de onverklaarde oversterfte, aanwijzingen voor risico’s tijdens de zwangerschap en onbekendheid met de langetermijnrisico’s van de genetische vaccins voor het kind.

Referentie

  1. Cho JY, Kim KH, Lee N, Cho SH, Kim SY, Kim EK, Park JH, Choi EY, Choi JO, Park H, Kim HY, Yoon HJ, Ahn Y, Jeong MH, Cho JG. COVID-19 vaccination-related myocarditis: a Korean nationwide study. Eur Heart J. 2 juni 2023:ehad339. doi: 10.1093/eurheartj/ehad339. E-publicatie voorafgaand aan druk. PMID: 37264895.
Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.