aug 25, 2021

Zorgelijke stijging aantal zelfdodingen onder jongeren

aug 25, 2021

Onder jongeren in de leeftijdscategorie 20 tot 30 jaar is in de eerste maanden van 2021 een zorgelijke stijging van het aantal zelfdodingen te zien. Dat zegt de Commissie Actuele Nederlandse Suïcideregistratie (CANS). Het cijfer stabiliseert sinds april, maar is in vergelijking met de periode vanaf 2013 behoorlijk hoger.

Bron: ‘Zorgelijke stijging’ van aantal zelfdodingen onder twintigers: ‘Er is iets aan de hand’ | Het beste van de Stentor | destentor.nl

…dat jong volwassenen worstelen met de coronacrisis en daar psychische problemen van ondervinden, is evident. We hebben ons in het begin van de crisis daarom voorbereid op extra vraag naar psychologische hulp. Er zijn twee extra psychologen aangetrokken.”

Het Artsen Collectief vindt dat de coronamaatregelen een te drastische beperking van ons sociale leven en onze persoonlijke vrijheid geven. Hoe langer de vrijheidsbeperking duurt, hoe groter de psychische schade. Die treft niet alleen kwetsbare mensen, maar de hele bevolking.

In ons artikel van 13 maart jl. ‘Covid19 pandemie van angst‘ meldden we dat de artsen van het Artsen Collectief verwachten dat dit virus, net als andere coronavirussen, deel gaat uitmaken van de jaarlijkse griepepidemie. Omdat uit veel studies inmiddels blijkt dat het coronavirus voor de meeste mensen (98%) geen groot gevaar vormt, is het realistisch om de coronamaatregelen op korte termijn te versoepelen.

Het Artsen Covid Collectief pleit ervoor dit zo snel mogelijk te doen, zodat dat er een einde komt aan de angstpandemie, de polarisatie en de politieke dwang.

Spread the love
Steun ons, word vriend!
Vind u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.