okt 16, 2022

Nicki Pouw-Verweij (Tweede Kamerlid JA21 en arts-onderzoeker): Coronapaspoort zelf was de desinformatie

okt 16, 2022

In een ingezonden opinie in EW Magazine stelt de enige arts in onze Tweede Kamer, Nicki Pouw-Verweij, de medische desinformatie van het kabinet ter discussie.

Omdat het kabinet in 2021 stelselmatig de wetenschap negeerde die aangaf dat gevaccineerden nog wel besmettelijk konden zijn, veroorzaakte het kabinet volgens Pouw-Verweij zelf besmettingsgolven. Met campagnes zoals “Dansen met Jansen” en “Vaccineren doe je ook voor een ander” wekte het kabinet de indruk dat gevaccineerden het virus niet konden overdragen.

Pouw-Verweij: “Het narratief van de overheid dat men zich moest laten vaccineren voor een ander stond al op losse schroeven voor het goed en wel begonnen was. Toch namen zowel politici als medici én de media die hier vol in mee gingen, zelden tot nooit hun woorden terug. Deze morele en sociale druk is onverdedigbaar.”

Het Artsen Collectief vond destijds, en vindt nu nog steeds, dat vaccinatie een persoonlijke keuze is die zonder drang of dwang moet kunnen worden gemaakt, vanuit een gesprek tussen arts en patiënt. Hierbij moet informed consent, de afweging tussen voor- en nadelen, centraal staan.

Voor wat betreft de huidige vaccinatieronde verwijzen wij daarom naar onze patiëntenbrief: Booster wel of niet.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.