okt 26, 2023

Duitse documentaire: elf jonge mensen vertellen over hun vaccinatieschade

okt 26, 2023

In Duitsland wordt er veel opener in de media over vaccinatieschade gesproken dan in Nederland. Het Artsen Collectief deelde eerder al Nederlands ondertitelde televisieprogramma’s hier en hier.

De Duitse regisseurs Patricia Marchart en Georg Sabransky hebben een tweedelige documentaire gemaakt, UN-SICHTBAHR, on-zichtbaar, over jonge slachtoffers van de coronavaccinaties. De trailer van deze filmserie hebben wij hier ondertiteld.

UN-SICHTBAR

Het gaat om elf jonge mensen, die de moed hebben hun noodlot te delen. Ze lijden sinds de coronaprikken aan ernstige bijwerkingen en vertellen dat ze nauwelijks hulp en erkenning ervaren.

Het is nog altijd lastig om het in het openbaar over vaccinatieschade te hebben. Patricia Marchart en Georg Sabransky hebben een half jaar aan deze documentaire over bijwerkingen van vaccinaties gewerkt. „Ze hebben geprobeerd het lijden van jonge mensen en hun families zichtbaar te maken. Om een film te maken die tot nadenken en discussie aanzet. Een film die helpt om over die gebeurtenissen te praten, die anderen het liefst onzichtbaar zouden maken en waarover men wil zwijgen.“

Jonge patiënten met hartritmestoornissen

Naast de studente Giulia, komt ook de 17-jarige scholier Elle aan het woord, die sinds de vaccinatie niet goed meer kan lopen en lijdt aan een trombose van de diepe been- en bekkenaders. Ze vertelt over haar leven voor de prik. Elle was kerngezond, ging graag op stap met vrienden, ging gewoon naar school. Sinds de prik staat haar leven op zijn kop. Alleen al de trailer van deze documentaire „UN-SICHTBAR“ van Patricia Marchart en Georg Sabransky raakt heel diep. De auteurs zijn al bekend door de documentaire: „Eine andere Freiheit”.

Ouders en professionals spreken zich in deze documentaire ook uit zoals kinderarts Margarete Daiber-Helmbold en huisarts Cornelia Tschanett die meldt dat 300-400 mensen haar praktijk bezochten nadat ze veranderingen bij zichzelf hadden opgemerkt sinds de prik. Bij 60-80 jonge patiënten waren veranderingen op het ECG te zien. Ook gaan veel jonge mensen momenteel met hartritmestoornissen door het leven. Voorheen waren deze jonge mensen gezond, vertelt deze arts.

Naast Elle vertellen nog tien andere jonge mensen (tussen de 9 en 29 jaar) over de ernstige bijwerkingen die bij hen optraden na de coronavaccinatie. Zij beschrijven hoezeer hun leven veranderde, hoe moeilijk het voor hen is om hulp en erkenning te krijgen en hoe lastig het is om openlijk te praten over vaccinatiebijwerkingen in hun omgeving en in de maatschappij.

Patiënten in de documentaire:

 • Elle, 17 jaar en haar moeder Felicitas Niederdorfer (sociaal pedagoge)
 • Selin, 18 jaar en haar moeder Aylin
 • Sofie, 19 jaar
 • Giulia (studente))
 • Petrus (musicus en ziekenverzorger)
 • Louis Leon (rechtenstudent en krachtsporter)
 • Nike (krachtsporter)
 • Eva (krachtsporter)
 • Julia (ziekenverzorgster)
 • Anna*pseudonym (scholier) en haar moeder Julia*pseudonym
 • Lara (scholier) en haar moeder Nicole (voormalig maatschappelijk werkster)

Professionals in de documentaire:

 • Prim.Univ.-Prof.Dr.Reinhold Kerbl (secretaris van de ÖGKJ)
 • Dr.med. Margarete Daiber-Helmbold (kinderarts, boek: Kind sein in Zeiten der Pandemie)
 • Dr. med Cornelia Tschanett (huisarts)
 • Prof. Dr. med. Pietro Vernazza (infectioloog)
 • Hoofdarts van een kliniek (begeleidt slachtoffers)
 • Joachim Cäsar-Preller (advocaat)
 • Dipl.-Ing. Marion Bimmler (diagnostiek van agonistische autoantilichamen)

Studente Giulia praat in de nieuwe documentaire ook over haar vaccinatieschade. Voor haar is het ergste dat ze zich ervan bewust is dat het lichaam niet meer functioneert. Ook dat ze in de steek gelaten wordt is voor haar heel erg.

In de trailer wordt gedetailleerder ingegaan op het lot van de 17-jarige Elle. Haar moeder Felicitas Niederdorfer (sociaal pedagoge) stelt degenen in de maatschappij, die het geweten hebben en op de koop toe namen dat haar dochter nu aan vaccinatieschade lijdt, verantwoordelijk.

Trombose van de diepe been- en bekkenaders bij de 17-jarige Elle

Op 3 augustus treden de eerste symptomen op:

 • ’s Nachts heftige pijn
 • Doof gevoel in het linkerbeen
 • Kon gedeeltelijk niet meer lopen
 • Verkleuring van het been (lila) waarbij het flink opgezwollen was
 • Volledige afsluiting van de ader

Op dit moment dacht zij dat ze haar been kwijt zou raken, omdat ze niet meer kon lopen. Ze sleepte zich naar de slaapkamer van haar ouders. Het bleek te gaan om een trombose van de diepe been- en bekkenaders.

“Ik ben nu ziek door de vaccinatie en nu ziet mijn leven er gewoon helemaal anders uit.” Elle

Complete filmserie UN-SICHTBAR

Hierboven de trailer te zien. Oktober 2023 verscheen de hele film vanwege de lengte in twee delen. In deel 1 wordt de vaccinatieschade van de 9-19-jarigen beschrevenen; in deel 2 de schade bij de 19-29-jarigen.

 • UN-SICHTBAR #1 (9 tot 19 jaar) 80 minuten
 • UN-SICHTBAR #2 (19 tot 29 jaar) 90 minuten
 • Te zien op dit YouTube-kanaal.

 Verklaring van de documentairemakers:

“We hebben aan niemand verplichtingen, geen organisatie, geen opdrachtgevers, geen media, geen partij, alleen aan onszelf en ons geweten. Hier hebben mensen elkaar gevonden, die het thema coronamaatregelen voor kinderen en jongeren vanuit een ander gezichtspunt belichten.”

De nieuwe film UN-SICHTBAR van Patricia Marchart en Georg Sabransky wordt opgedragen aan die kinderen en jonge mensen bij wie de vaccinatie tegen corona ernstige gezondheidsschade, maar ook sociale bijwerkingen tot gevolg had. Het is een behoedzame film die zonder veel ophef uitkomt. Het lot van de jonge mensen en hun familie staat centraal.

Aan het woord komen ook monddood gemaakte professionals aan bod uit de kinder- en jeugdgeneeskunde en uit de infectiologie.

„De film is de moeite waard, een film die aanzet tot nadenken en die discussies op gang moet brengen. Het is echter ook een film die ondersteuning verdient, omdat deze zonder subsidies en publieke middelen tot stand kwam.“
– Martin Sprenger, arts en gezondheidswetenschapper, Graz

“Deze film wordt uitsluitend gefinancierd door donaties. Ondersteunt u a.u.b. verder onze projecten, zodat we vrij en onafhankelijk kunnen werken!”

Verein Zukunft Kinderrechte IBAN: AT062011184463308000 oder via PAYPAL / Kreditkarte https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=52V8DYP2GX8V8

Dit artikel is een globale vertaling van: https://corona-blog.net/2023/10/06/11-junge-menschen-berichten-ueber-ihren-impfschaden-ich-dachte-teilweise-ich-verliere-jetzt-mein-bein/

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.