feb 13, 2024

Duitse televisie besteedt weer aandacht aan DNA-verontreiniging mRNA-vaccins

feb 13, 2024

Corona-mRNA-vaccins bevatten naast het gemodificeerde mRNA ook DNA. Dit werd begin vorig jaar wereldkundig gemaakt door de Amerikaanse genoomexpert Kevin McKernan. Zijn bevindingen zijn vervolgens op verschillende plaatsen bevestigd.

Deze DNA-verontreiniging is van belang omdat door de gebruikte vaccintechnologie dit DNA efficiënt door de cel kan worden opgenomen, waar het een genotoxisch risico (wanneer een stof het DNA in cellen kan beschadigen) vormt. Door de recente ontdekking van transmissie van corona-mRNA-vaccins naar placenta en navelstreng is het vooralsnog niet uitgesloten dat dit risico ook het ongeboren kind bereikt.

In Duitsland is voor dit onderwerp meer aandacht in de traditionele media dan in Nederland. Op 12 december 2023 besteedde de publieke Duise televisiezender MDR een reportage aan deze DNA-verontreiniging.

Onlangs, op 18 januari 2024, bracht de Duitse publieke zender WDR er een nieuwsitem over.

Aandachtspunten in deze uitzending:

  • Er zijn DNA-verontreinigingen aangetroffen, met name bacteriële DNA-verontreinigingen afkomstig uit het productieproces. Verontreinigingen die vanwege het specifieke werkingsmechanisme van mRNA-vaccins mogelijk in het menselijk DNA terecht kunnen komen.
  • We vroegen het bedrijf BioNTech om een verklaring, maar kregen geen antwoord. Of de besmettingen enige impact hebben op het menselijk lichaam en zo ja, wat die impact is, is nog niet onderzocht. De voor de geneesmiddelencontrole verantwoordelijke autoriteit is in Duitsland is het Paul-Ehrlich-Instituut dat we deze vragen voorlegden. Duidelijk werd dat er helemaal niet over was nagedacht. Ook bleek dat hun kwaliteitscontrole slechts een paar marginale tests behelzen. Al het andere wordt door de fabrikant geleverd en het Instituut vertrouwt erop dat het geleverde correct is.
  • Er zijn absoluut geen onderzoeken naar hoe (on)schadelijk het is en vanaf wanneer het gevaarlijk kan zijn. Waarom niet, is de grote vraag.
  • Degenen die gevaccineerd zijn moeten zich veilig kunnen voelen. Maar het is niet te garanderen dat er absoluut geen risico is voor de komende decennia omdat er simpelweg geen kennis over is.

Kijk de Nederlands ondertitelde uitzending hier:

Bron: https://www1.wdr.de/lokalzeit/fernsehen/ruhr/spurensuche-sind-corona-mrna-impfstoffe-verunreinigt-100.html

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.