mrt 14, 2023

Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach: 1 op 10.000 ernstige schade

mrt 14, 2023

In een interview op de Duitse televisiezender ZDF geeft de Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach aan dat coronavaccinaties kunnen leiden tot ernstige bijwerkingen met een frequentie van 1 op 10.000.

Eerder, in 2021, gaf de minister nog in interviews en op de sociale media aan dat de vaccinaties “bijwerkingsvrij” waren. Bij herhaling meldde hij dat er “nauwelijks of helemaal geen” bijwerkingen zouden zijn. Hij noemt dit nu “een overdrijving”.

Maar wat was het effect van zijn boodschap destijds op mensen die zich zorgvuldig trachtten te informeren over hun besluit over wel of geen prik nemen?

Vorig jaar september berichtten wij over de impact die dit soort uitspraken had op vaccinatieslachtoffers, zoals Nike Schmitz, die volledig arbeidsongeschikt werd door de Pfizer-prikken.

[..] hoezeer zij ontdaan was toen de Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach over “post-vac” sprak als slechts “een syndroom waarbij na vaccinatie mensen zich niet zo goed kunnen concentreren als voorheen”. Nike Schmitz: “Ik heb gehuild. Want het geeft een sprankje hoop dat je denkt, oh, er is nu iemand aan het praten die misschien iets kan beïnvloeden. En dan is het zo’n tegenvaller.”

Op grond van een heranalyse van de onderzoeksresultaten van Pfizer en Moderna kwam een team van wetenschappers onder leiding van prof. Peter Doshi, editor van het gezaghebbende medische tijdschrift British Medical Journal, tot de conclusie dat het risico van ernstige bijwerkingen ongeveer op 1/800 ligt.

Het verschil tussen politiek en wetenschap is momenteel dus nog ongeveer een factor 10.

Het Artsen Collectief pleit voor het stoppen met de huidige mRNA-(herhaal)vaccins vanwege hun lage effectiviteit, kans op ernstige bijwerkingen en de onverklaarde oversterfte.

 

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.