aug 30, 2021

Reactie Artsen Collectief op kritisch artikel in Zorgvisie volgt z.s.m.

aug 30, 2021

Begin augustus publiceerde het blad Zorgvisie een kritisch artikel van een aantal medisch professionals over het Artsen Collectief. De auteurs willen met hun betoog waarschuwen voor de ‘soms eenzijdige, onprofessionele en misleidende berichtgeving’ die wij volgens hen geven.

Hoewel we niet zijn benaderd door de auteurs en wij de toon van hun betoog niet onderschrijven, stellen we de feedback en de moeite die zij hebben genomen uitgebreid en inhoudelijk commentaar op ons te leveren zeer op prijs. Het schept een kans om inhoudelijk de discussie voort te zetten en zo samen tot betere inzichten te komen.

Hun verhandeling, die bestaat uit 16 pagina’s met 35 punten, hebben wij inmiddels met interesse doorgenomen. Wij zijn dit van een gedegen, inhoudelijk onderbouwde reactie aan het voorzien. Het kost logischerwijs tijd dat secuur te doen, maar de auteurs mogen zo spoedig mogelijk onze reactie tegemoet zien.

Daarop vooruitlopend willen we benadrukken dat ons Collectief en onze publieke uitingen steeds voortkomen vanuit onze diepe bezorgdheid over de volksgezondheid. Er wacht ons geen financieel of maatschappelijk gewin. Wij zullen doorgaan met waarschuwen zolang het verschil in perspectief dat van ons vraagt en roepen op tot open respectvolle gesprekken, waarbij oprechte aandacht is voor de inhoud.

Nagekomen bericht: op 9 september plaatste wij deze inleidende reactie richting Zorgvisie

Nagekomen bericht: op 3 december publiceerde wij onze inhoudelijke reactie op de 35 punten. Zie ‘Optimaliseer het beleid: voer met elkaar een open, respectvol gesprek over de inhoud‘.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.