nov 16, 2021

Richard de Leth: vijf wetenschappelijke publicaties voor gezonde leefstijl

nov 16, 2021

In juli dit jaar werd onze voorzitter Evelien Peeters geïnterviewd door Richard de Leth van OERSTERK. Richard zet zich in om 1 miljoen mensen ‘oersterk’ te maken door een gezonde leefstijl. In zijn nieuwsbrief van 13 november jl. gaat hij in op een aantal wetenschappelijke publicaties waarover we, zoals hij zegt ‘niets van het ministerie van volksgezondheid horen’.

Omdat preventie, leefstijl en gezondheidsbevordering een oplossingsrichting is waar volgens het Artsen Collectief zeker op moet worden ingezet (punt 2. Hoe dan wel) in plaats van op een 1, 2 of 3G-regeling, delen wij graag de vijf wetenschappelijke publicaties:

 

  1. Hoge bloedsuikers als gevolg van een ongezonde leefstijl – waaronder een overdaad aan bewerkte koolhydraten zoals brood, pasta, rijst, aardappelen, frisdranken, vruchtensappen, koek en snoep, maar ook door inactiviteit en chronische stress – hebben een nadelige invloed op het beloop na een coronabesmetting.
  2. Lage insulinelevels in het bloed kunnen de kans verkleinen om besmet te worden met het coronavirus.
  3. Aan de andere kant heeft een ketogeen dieet mogelijk een positief effect op het beloop na een coronabesmetting.
  4. Vitamine D3 blijft belangrijk voor het immuunsysteem – ook bij virusinfecties – zowel preventief als curatief.
  5. De hartslagvariabiliteit (HRV) is een voorspeller van de overlevingskans na een coronabesmetting.

 

Gezond leven heeft een positieve invloed op je vitaliteit, waaronder het functioneren van je immuunsysteem voor, tijdens en na een coronabesmetting. Wil je meer weten over hoe jij je lichaam/immuunsysteem kunt een goede boost kunt geven? Kijk dan op Immuniteit bij Onderbouwing.
Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.