mei 28, 2021

Huisartsen aan het woord: Huib Rutten over vaccineren

mei 28, 2021

“Als huisartsen maken wij ons ernstige zorgen over de aanpak van dit kabinet. Vanuit onze expertise zijn wij zeer goed in staat om patiënten te beoordelen, te ondersteunen, te helpen. En toch…toch zijn we veelal verworden tot administratief uitvoerder die experimentele vaccins mag toedienen. Maar zonder dat de overheid ons en de patiënt goed voorlicht. En dat zorgt voor ethische dilemma’s bij veel van onze collega’s.”

 

“Wij kunnen, wij mógen onze ogen niet langer sluiten en toezien hoe een onkundige minister valse voorlichting en sociale druk inzet, om onze patiënten bloot te stellen aan een grootschalig experiment. Een experiment dat steeds meer en grotere gevolgen kent. Op basis van mijn artseneed en mijn plicht om goede zorg te leveren, keur ik dat af.”

Huib Rutten, huisarts

Naast Huib Rutten, spreken ook de huisartsen André Steketee, Seema Bansropansingh en Jan Vingerhoets zich uit.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.