mei 28, 2021

Huisartsen aan het woord: Jan Vingerhoets over testen

mei 28, 2021

“Testen moet je nooit ongericht inzetten. Mensen kunnen bij ons als huisartsen terecht voor een goede klinische inschatting. Daarna kan zonodig een PCR-test worden ingezet. Maar het eindeloos testen van gezonde mensen is onnodig, kost miljarden en levert niets op in de strijd tegen het virus.”

 

“Dit virus zal nooit verdwijnen. We zullen ons structureel moeten richten op gezonde afweer en bescherming van kwetsbaren. Niet op het onderdrukken van een volledige maatschappij, om een zeer beperkte groep daarmee te beschermen, terwijl wij in onze praktijk zien dat de groep waarom het gaat zich eenzaam, ongelukkig en zelfs depressief voelt. Voor wie wordt er dan geleden? Als het om zorgmedewerkers of gezondheidszorg ging, zouden de miljarden linea recta naar ziekenhuizen of zorgcapaciteit gaan. Wat is hier aan de hand?”

Jan Vingerhoets, huisarts

Naast Jan Vingerhoets, spreken ook de huisartsen Huib Rutten, Seema Bansropansingh en André Steketee zich uit.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.